lördag 5 oktober 2013

Vegetariska veckan: Ärt och kikärtssoppa och Morotsblastpesto

Hann inte blogga om torsdagen och fredagens mat så här kommer de.

I torsdags åt vi ärt- och kikärtssoppa.

Blötlägg dagen innan en halv påse ärter, fyll på med lika delar kikärter.
Koka upp ärterna följande dag ca 2 h, sista 15 minuterna lägger man i bitar av morot, jordärtskocka och lök. Krydda med salt, svartpeppar och senap. Mumms! 

I fredags åt vi Morotsblastpesto med pasta och feta ost, som tillbehör hade vi stekta gröna tomater ( en riktig delikatess).

Gör en vanlig pesto med morotsblast klippt i små bitar ( skippa stjälken), olivolja, cashewnötter (eller solrosfrön och mandel), vitlök, saften av en halv citron, lite persilja, salt och svartpeppar. Mixa allt.

Om kaniner gillar blast varför skulle inte vi också ? Super gott vill jag lova er. Så nästa gång ni tar upp morötterna ur landet. Släng inte blasten! Peston funkar även fint som dipp till ekologiska nachochips :).
Hoppas ni testar någon av dessa recept jag bjudit på i veckan. Vegetariskt behöver inte bara vara sallad. De kan många gånger ge en godare smakupplevelse än en kötträtt. Smaklig spis!

3 kommentarer:

  1. Oh, så kul med Morotsblastpesto! Bra tips!

    SvaraRadera
  2. Länkade till dig på min blogg nu :)
    Fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, va roligt! Du har så fin blogg, med fina bilder :). Gillar!

      Radera