lördag 18 oktober 2014

Om att göra eget te


Jag vet inte hur många gånger jag har bloggat om att göra eget te, men jag kan bara inte få nog att hitta på nya kombinationer. De är så himla kul, och gott :).
Sov Gott te- innehåller humle blommor som är avslappnande och hjälper även till vid matsmältningsbesvär. Här kan du läsa mer om humle. Den innehåller även ljungblomma som också är avslappnande och gatu kamomill (som har samma egenskaper som vanlig kamomill) .Samt hallonblad och blåklint blommor.

Mynta och citron- Innehåller mynta från trädgården och citronskal från ekologisk citron. ( Tar alltid tillvara citronskalen och torkar dem på ett fat).

Hallonblads te- Innehåller hallonblad, ringblomma, ljung blomma och blåklint.

Svart te med blommor- Innehåller fermenterat svart te på Mjölkört. Hur du gör skrev jag om här. Som utsmyckning tillsatte jag rosenblad och rödklöver blommor.

Nypon och rosen te- Innehåller torkade nypon och torkad nypon ros.

Vinterflunsa te- Innehåller älggräs som hjälper vid förkylning och migrän, den fungerar även feber nedsättande. Denna växt är medicin och bör användas som sådan. Läs mer här och här. Rödklöver blommor hjälper mot slemhosta.

Låt teet koka med i tevattnet, ca 10 min. Stäng av värmen. Låt dra ytterligare 10 min. Drick och njut!


De här med att göra te är riktigt kul. Hoppas du blir inspirerad att testa. Men om du använder vilda växter är det viktigt att du läser på. Bra böcker om vilda läkeväxter hittar du på biblioteken.

6 kommentarer:

 1. Tack för att du delar med dig. Jag har precis blivit med stuga och planterade mina första hallonbuskar förra veckan. Jag har skapat en rund rabatt bara för blommor att plocka. Nu ska jag fundera hur jag ska skapa mitt egna te till nästa sommar.

  Lyckas inte kommentera på ett vanlig sätt? Nåja, du hittar mig på http://eva.monkeytoys.com - fast där handlar det mest om min symaskin just nu.

  SvaraRadera
 2. Hej! Grattis till stugan :). De är ju så härligt med blommor och växter, särskilt de som är användbara i mat och te :). Låt fantasin flöda. Lycka till.

  SvaraRadera
 3. Just vad jag behövde (tillsammans med lite tid). Säg mig, säljer du av dessa teer? Skulle så mycket hellre dricka det här än pukka på påse. Men då jag inte har tid att fixa det själv just nu. Köper gärna lösvikt om du har över, på nästa reko, t.ex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har jag bara för husbehov. Men om det finns intresse så kanske någon gång i framtiden :).

   Radera
 4. Fin och intressant blogg du har! :)

  /Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du tycker om den.Tack ska du ha :)

   Radera