Hann inte blogga om torsdagen och fredagens mat så här kommer de.
I torsdags åt vi ärt- och kikärtssoppa.
Blötlägg dagen innan en halv påse ärter, fyll på med lika delar kikärter.
Koka upp ärterna följande dag ca 2 h, sista 15 minuterna lägger man i bitar av morot, jordärtskocka och lök. Krydda med salt, svartpeppar och senap. Mumms!
I fredags åt vi Morotsblastpesto med pasta och feta ost, som tillbehör hade vi stekta gröna tomater ( en riktig delikatess).
Gör en vanlig pesto med morotsblast klippt i små bitar ( skippa stjälken), olivolja, cashewnötter (eller solrosfrön och mandel), vitlök, saften av en halv citron, lite persilja, salt och svartpeppar. Mixa allt.
Om kaniner gillar blast varför skulle inte vi också ? Super gott vill jag lova er. Så nästa gång ni tar upp morötterna ur landet. Släng inte blasten! Peston funkar även fint som dipp till ekologiska nachochips :).
Hoppas ni testar någon av dessa recept jag bjudit på i veckan. Vegetariskt behöver inte bara vara sallad. De kan många gånger ge en godare smakupplevelse än en kötträtt. Smaklig spis!
Oh, så kul med Morotsblastpesto! Bra tips!
SvaraRaderaLänkade till dig på min blogg nu :)
SvaraRaderaFortsatt trevlig helg!
Oj, va roligt! Du har så fin blogg, med fina bilder :). Gillar!
Radera