fredag 5 december 2014

Med lite fantasi och kartong blir det nästan alltid kulDe lekar som verkar fascinera mina barn mest är just de där när man som förälder orkar engagera sig lite. Med hjälp av en kartong och lite fantasi har vi skapat rymdraketer som går att åka i och en tvättmaskin. 

Denna gång blev det en skuggteater av en kartong som vi klippte hål i, lite smörpapper som duk. Av en havrygryns förpackning blev det olika figurer. En gran, en tomte, en snögubbe, ett hus, stjärnor, en måne och ett paket.

De som man vill att ska sitta kvar på duken som rekvisita kan man tejpa fast med dubbelvikt tejp.
 Med en lampa bakom bildas fina skuggor.

Sedan blev det föreställning.

6 kommentarer:

 1. Dina tips är guld. Så fint <3
  /Evelina - Evelinas Ekologiska

  SvaraRadera
 2. Fint! Det där har varit uppskattat hos våra barn också. Här kan man se vår version av dockskuggteater. :) https://angsvalla.wordpress.com/2013/01/20/dockskuggteater/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken fin skuggteater ni hade gjort :).

   Radera
 3. Hej Anna! Tack för en fin och trevlig blogg :) Ja, det är precis som du säger, barn uppskattar engagemang framom materia. Har märkt det samma i mitt arbete som lärare. Det behvös inte så mycket konstigheter egentligen. Med väldigt enkla medel kan man göra så mycket. Minns också själv bäst de gånger från min barndom då mina föräldrar varit med och då vi gjort något tillsammans. Minns picknickar i skogen och cykelutfärder men har inget minne av vad jag fick för prylar till julklapp, så där ser man ;) Blev också väldigt fascinerad av er julkalender. Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jenny! Ja precis, de är ju äventyren man minns. Fint att du som lärare uppmärksammar detta. Tyvärr får kanske inte alla barn idag sådana minnen som vi i vår generation fick som barn i och med skärm sittande och dyra prylar som ska underhålla barnen. Som du säger är det viktigt att lära barnen det enkla, att ge dem verktygen för att använda fantasin. Fantasi och kreativitet tror jag är väldigt bra att ha med sig hela livet.

   Radera