onsdag 1 oktober 2014

Müsli med nässlor och torkade lingon

En sak som är busenkelt att göra och som man verkligen sparar pengar på är att göra egen müsli.
Man kan enkelt ta och blanda ihop det man har i skafferiet.

Igår gjorde jag en müsli på ekologiska havregryn, torkade söndersmulade nässlor, torkade lingon (har klämt sönder dem och torkat dem i ugnen), nypon pulver, mandlar, ekologiska chia frön, ekologiska kakaonibs, ekologiska russin, ekologiska solrosfrön,ekologiska linfrön, ekologisk kokosolja, och honung.

Havregrynen, kokosoljan solrosfröna, linfröna och mandlarna rostade jag i ugnen på 175 grader 20 min, med lite omrörning under tiden. Sedan tog jag ut plåten och rörde ner övriga ingredienser.

Nyttigare müsli är svårt att hitta i butiken. Dessutom får både maken och barnen i sig både järn, kalsium och c-vitamin av nässlorna, c-vitamin av nyponpulver, och A, B1,B2, B3 vitamin samt kalsium, magnesium, järn och zink av chia, omega 3 av linfrön, utan att de vet om det.

Nyttigare müsli går inte att köpa i de vanliga matbutikerna.

1 kommentar:

  1. Kan tipsa om hampafrön, jättenyttigt och passar fint i musli :-)
    Tack för trevlig blogg också, har precis börjat läsa den :-)

    SvaraRadera