onsdag 22 oktober 2014

Hjälp!
Bloggen nådde besöksrekord i går på över 1000 läsare. Tror knappt jag känner 1000 personer. Jag blev helt stum. Varifrån hittar alla hit. Vem är det som läser? Det är så få som lämnar kommentarer, de övriga har man ingen aning om vem ni är.

De känns läskigt att bloggen växer , men samtidigt är det ju bra om jag kan nå ut till flera. För de jag skriver om är något jag anser alla borde ta till sig.

( Gillar ni de jag skriver, säg gärna till. Så vet jag vem jag skriver för. Har ändrat inställningarna i kommentarsfältet, så nu borde alla som vill kunna kommentera.)

Aapo Huhta

Tänkte ta tillfället i akt och be er göra något gott. Ni vet alla om Ebolan som sprider sig som en löpeld genom västra Afrika. Vi måste sätta stopp för den nu, innan det drabbar ännu fler.

Vi som bor här i väst är så lyckligt lottade och lever i överflöd. Jag vet att vi alla kan bidra med något. Skippa att köpa den där tröjan du just hade kollat in, eller att gå och fika den här veckan. Plötsligt har du en 20 euro över att skänka till de som verkligen behöver det.

Vi kan hjälpa de hjältemodiga läkarna eller sjuksköterskorna som åker ner och offrar sina liv för att kunna hjälpa. Vi kan hjälpa offren som överlevt trots att mamma, pappa,syskon, och mormor dog.
Tänk om det vore din stad, din by, din familj som skulle ha drabbats.

Döden har ingen skillnad på hudfärg, eller kultur. Den är hänsynslös i en epidemi. Tänk om det vore dej den väntade på.


Bor du i Sverige kan du donera pengar till läkare utan gränser. Gå in Här.

Bor du i Finland kan du donera via Unicef, här.

Eller via mobilen till Rödakorset här.


Bidra nu innan det blir en världsepidemi.
Gör det NU!
Inte om en stund.
NU!

18 kommentarer:

 1. Jättebra inlägg, blir glad så fort bloggare nämner olika sätt man kan hjälpa, nu mot ebola. Måste bara få säga att ebola inte sprider sig som en löpeld i Afrika (kontinenten). Ser man till antalet drabbade länder i Afrika så har det till och med minskat, då både Nigeria och Senegal har förklarats fria från smittan. Det som händer i Liberia, Guinea och Sierra Leone är tragiskt, men man behöver inte stämpla en hel kontinent för vad som rasar i tre av deras länder.

  Förlåt, men jag kunde inte låta bli att kommentera. Men all heder för att du uppmanar folk att hjälpa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack för rättelsen. Menade inte dra hela kontinenten under samma täcke. Men när man skriver ett inlägg i all hast med ett sovande barn i famnen, blir det som det blir ibland. Editerar det som jag först menade till västra Afrika.

   Radera
 2. Jag heter Erika och bloggar på http://lundabon.blogspot.se/ , har läst och följt din blogg sedan våras/somras :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, hej Erika! Kul att du vill följa bloggen. Blir så glad för det :).

   Radera
 3. Hittade hit via min man, Rasmus, som fotade ert bröllop :) gillar bloggen o kikar ofta in här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va roligt Sofia att du läser. Bakom varje talangfull man står en ännu mer talangfull kvinna. Eller kanske var det framför :) ?. Hälsa maken!

   Radera
 4. Hej Husmor Anna! Jag har sedan ett år tillbaka följt din blogg. Hittade dig när jag googlade efter husmoderliga tips. Är själv småbarnsmamma och har på allvar börjat fundera på hur vi lever. Har bl.a. börjat plastbanta och anlägga en köksträdgård med inspiration från din blogg. Tycker mest om alla dina annorlunda recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia! Vad roligt att du läser bloggen :).Och va kul att du har börjat odla. Berätta gärna hur det går :). Mera recept kommer snart.

   Radera
 5. Din å Almas bb-kompis läser också, intressanta resonemang du för.��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha nämen så roligt :). Härligt med människor man ser ett ansikte på! Tack ska du ha. :)

   Radera
 6. Hejhej, jag har tänkt skriva kommentarer ett antal gånger men inte lyckats men så bra att det ska fungera nu! jag tror jag hittade din blogg via evelinasekologiska. Din blogg är tokmysig, tack för att du delar med dig!

  Kram Anna, Umeå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad snällt sagt :). Blir så glad att höra sådant.

   Radera
 7. Jag läser! Hittade hit via Evelinas ekologiska. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, hej Gabriella! Va roligt att du läser :).

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 9. Hej,

  Jag hittade din blogg för ett tag sedan när jag googlade på något ämne som jag inte längre kommer ihåg. Återkommer då och då eftersom jag tycker det är en blogg som tilltalar mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Va roligt att du vill komma tillbaka och läsa. :)

   Radera