onsdag 20 augusti 2014

Tack sköna sommar, välkommen du vackra höst!

 Sommar, sommar, tack för denna gång.  Visst har den varit underbar? Solig, varm och alldeles underbar. Lite torr kanske, men i övrigt har den varit fantastisk.

Våra 10 hönor och 2 tuppar har njutit av att fritt fått spatsera runt. Vi införsakaffade 4 nya hönor, var av två här på bilden. Vi har haft en höna som har ruvat tre gånger, tyvärr med mindre lyckade resultat som beror på diverse orsaker. Så inga kycklingar i år, hoppas på bättre lycka nästa år. Jag har köpt två Sussex hönor ( ej på bilden), min tanke är att vi småningom enbart skall ha dessa renrasiga hönor. En ras som passar bra med barn, man lär få gott om ägg, och så passar ungtupparna bra i gryta. Perfekt för en familj som vill tänka på självförsörjning.
 Från landet har vi ätit oss mätta. Här är en av de första skördarna.
 Barnen har haft picnic bredvid köksträdgården. Så att jag fått rensa ogräs i lugn och ro.
 Rabatten har bjudit på sann skönhet.
 Vi har badat massor vid långgrunda stränder. Märkte att detta var det bästa stället när man har en bebis som vill vara vid strandkanten och en fyraåring som vill gå ut djupt. Så här gott är det med jordgubbskräm.
 Solnedgången vid villan.
 Plättar med färska bär har vi ätit i mängder.
 Jag har fått använda min fantasi till att komma på diverse olika maträtter man kan göra av det vi odlat. En hel del paj, soppor, omelett och pizza har det blivit.
 Bananglass i alla olika förklädnader har vi ätit. Här är favoriten med frusen banan,kokosgrädde,kanel och kardemumma. Mixa allt. Testa! Så himla gott.

 Surkålen är gjord och väntar på att bli klar. Men sjutton vad det är svårt att hitta ett ställe som är 15 grader varmt denna årstid. Min surkål i år står ute, så jag hoppas att den blir okej.
Jag och min väninna Ida njöt av en picnic i åbacken. Man behöver inte åka långt, eller satsa mycket pengar för att ha en trevlig stund. Vi gick 50 m från huset, satte oss på några stenar, njöt av lite vin och ost och hade en alldeles förträfflig kväll.  
Men nu har hösten kommit. September kommer de innebär bala gräs och tröska säd. Och sen är det Oktober och högsäsong för vår familj som odlar ekologiska morötter och rödbetor.

Tack sköna sommar, välkommen du vackra höst!

3 kommentarer:

 1. Så kul att du är igång med bloggandet igen :) Härliga sommarbilder!
  Jag är så pepp på hösten nu!

  /Evelina - Evelinas Ekologiska

  SvaraRadera
 2. Vad fint att ni har hönor. Jag sku också vilja skaffa några just därför att då vet jag att de har ätit lämplig mat och fått sol och lite motion. Det kan dock vara svårt att slutligen äta dem, men jag tror att det lyckas. Och bananglass måste jag prova laga nån gång! Det ser så gott och fint ut!

  Marja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marja, vi hade ju höns i lekstugan på källströmsvägen när jag var liten. Så grannarna har hört tuppar gala förr där. Så din dröm är nog inte omöjlig. Enligt mig är ju hönor trevliga sällskapsdjur som man dessutom får ägg av. Hoppas ni skaffar :).

   Radera