måndag 25 augusti 2014

Svampjakt

 Igår var jag med min bror på svampjakt. D.v.s han jagade fågel och jag jagade svamp.

Älskar hösten och att få gå ut och vandra i skogen. Naturen är så sjukt vacker. När jag gick över den här bäcken var jag bara tvungen att ta upp kameran. Vatten och en av mina favorit växter ormbunkar, är en oslagbart vacker kombination.
 Han den där kamouflerade killen gick jag en bit bakom, ifall att de skulle smälla. Min brors Jaktlabrador var också ivrigt med.
 Porlande vatten i skogen älskar jag att höra. Vi gick över flera små bäckar med små vattenfall.
Totalt gick vi väl en 3-4 km men lyckades bara hitta 5 kantareller. (Jag hittar sällan några stora kantarell skördar till skillnad från min bror, så de var väl min kantarell otur som drabbade oss.)

Men i en annan skog ( som vi gick i före) var det sjukt mycket karljohan svamp. Jag har aldrig sett något liknande, fast jag brukar plocka mycket karljohan. På bara 50 m hittade vi ovanstående skörd.Helt otroligt. För varje steg jag tog hittade jag en ny kalle.

 Resterande av kvällen fick vi fullt upp med att rensa och förvälla. Åh vad man önskar ibland att man skulle ha en tork också.

Idag var jag med båda barnen och plockade lite mer kalle och kantareller, för min 4 åring ville så gärna hon också plocka svamp. Andra dottern 1 1/2 fick rida i rinkan. Så i kväll åt vi oss mätta på en smarrig svampsoppa.

Så gott folk, ut i skogen på svampjakt. För i år kryllar det av svamp. Bäst av allt man får både naturupplevelse och mat, och de är gratis!

2 kommentarer:

  1. Härligt. Jag har också varit ute o plockat massor av Karljohan svamp. Gjorde en svampsoppa och det är ju så otroligt gott. Mysigt och skönt att gå i skogen. Är så intresserad att skaffa hönor har ett hönshus,gammalt,som jag tänkte göra i ordning. Ni har ju höns hur stort hönshus har ni. Har du några bra tips ang. höns. Det ser så mysigt ut där de går fritt hos er. Jag bor själv på en gård i Örebro län. Gillar din blogg mycket intressant att läsa.

    SvaraRadera
  2. Tack va kul att du gillar bloggen :).Ja visst är svampar gott, och de finns ju så himla mycket i år. Angående hönorna kan jag göra ett litet inlägg om det. Så håll utkik.

    SvaraRadera