söndag 27 juli 2014

Kladdkaka med lakrits och vildhallon ( socker- och glutenfri)

 Idag gick vi på promenad efter att vi hämtat tidningen. Plötsligt stöter vi på ett buskage fullt med solmogna vildhallon som bara ber om att få plockas. Vad gör man när man inte har någon skål med sig? Jo, man viker en strut av tidningspapper och så går man hem och bakar. De va så vi gjorde ;).
 Kladdkaka med lakrits och vildhallon ( socker- och glutenfri) 

Ingredienser
3 ekologiska ägg (separera gula och vita)
1 1/2 dl mandel
1 1/2 dl mjuka kärnfria dadlar
1 dl vatten
4 msk ekologiskt kakaopulver
1 msk honung
1 tsk bakpulver

Kokosolja till att smörja in formen.

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulorna.
Mixa mandlarna till ett mjöl, tillsätt dadlarna, kakaopulver, honung och vatten, mixa ytterligare till en slät smet.
Blanda i äggulorna i mandelsmeten, blanda i bakpulver. Vänd till sist  ned äggvitorna i smeten.
Pensla en bleckplåts pajform med kokosolja.

Grädda i ca.15-20 minuter. Kakan ska vara lite mjuk.
Sikta på en matsked med ekologiskt lakritspulver.
Servera med färska eller frysta hallon.

Mums!

Älskar du lakrits, hallon och choklad men inte vill äta så mycket socker är det här en kaka för dig!
Av denna kaka kan man med gott samvete ta en kaka till :).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar