måndag 24 februari 2014

Vegetariskt brödpålägg

Oj då, de verkar som att bloggen håller på att bli en matblogg. Men det är väl naturligt eftersom det är det som jag lägger mest fokus på just nu. Ska försöka varva med lite andra inlägg också :).

I går blev jag sugen på att testa göra mitt favorit pålägg som jag annars brukar köpa från butikshyllan. Jag memorerade ingredienserna och testade göra en liknande pastej.

2 morötter*
1 tomat* ( eller 1 msk tomatpuré*)
2 små lökar*
2-3 vitlöksklyftor*

2 tsk paprikapulver* (eller koka med en 1/2 paprika*)
salt och peppar*
2 dl solrosfrön*

*välj gärna ekologiskt.

Skala morötterna, hacka alla ingredienser. Koka grönsakerna i lite vatten tills morötterna blivit mjuka. Häll bort överflödigt vatten. Mixa i solrosfröna. Krydda med paprikapulver, salt, och peppar.
Klart!

Jag har turen att min make har börjat gilla att baka surdegsbröd, och detta brödpålägg är som pricken över i.

Köpis varianten kommer i en liten plastlåda för 3,50. Min pastej förvarar jag i en glaslåda med tillhörande lock som jag fyndat på loppis. Ingredienserna för min pastej blev nog billigare, plus att jag kan frysa in hälften och ta fram till nästa vecka. De ni :).

1 kommentar:

  1. Jag provade det igår. Snabbt och enkelt. Det blev riktigt gott! Tack så mycket för receptet!:)

    SvaraRadera