söndag 2 februari 2014

Vackra varma och kalla Januari


Först var det höst i januari sedan kom kölden och snön. Då fick vi många härliga kalla solskensdagar. Trädena blev kristallprydda och snön låg som en vit mjuk filt över landskapet. De är så vackert så man vill nypa sig för man tror man drömmer.
Vet inte om jag visat baksidan av huset förr? Så här ser de ut i varje fall. I sommar ska vi så gräsmatta här och plantera buskar. Bygga en veranda av lärkträd. Så att vi kan njuta av sommarens solskens dagar också.
 Riddarsporren som blivit kristallprydd. Älskar växters frökapslar på vintern, de är där som små kronor som väntar på vårens värme och längtar efter att få blomma igen.
 Denna utsikt får vi njuta av varje dag. Men det är också min största sckräck för ån ligger bara 30 m från huset. Ingen hitt med små barn. Men vi har en regel: - Vi går aldrig dit. Vill inte väcka barnens intresse för den. Därför kan jag bara njuta av den på håll. Men då barnen blir större tänker jag gå hit ner ofta för att samla tankarna och meditera. För det brusande vattnet ger mig lugn i hela kroppen.
 Vinter kor i hagen brevid huset. Undrar vad de tycker om vintern?

1 kommentar: