söndag 26 januari 2014

Livsmedelsverkets idiotiska rekomendationer och ekologisk morotsjuice

I dagens Vasablad ( vår lokala dagstidning) kunde vi läsa att livsmedelsverket i Finland anser att det är tryggt att äta besprutade frukter trotts att de kan innehålla upp till 20 olika kemikalier och en del kemikalier kan överskrida gränsvärdena.

Livsmedelsverket kan dra något gammalt över sig för tydligen hänger de inte med i modern forskning. Har de aldrig hört talas om cocktaileffekten? Skärpning till myndigheterna om folk ska fortsätta tro på er. Varför har vi inte innehållsförteckning på vilka gifter,och mögelmedel som används? Detta är något som borde ändras NU!

Det bästa är ju att välja ekologiskt, tyvärr har inte alla möjlighet till detta, så det blir en klassfråga. De borde väl vara självklart att all mat borde vara giftfri och näringsrik.

Från det ena till det andra, vi brukar göra vår egna frukostjuice.
Att vara gift med en ekologisk morotsodlare har sina fördelar nämligen mycket av 2 klass morötter som blir bortsorterade. De passar superbra att göra morotsjuice av. Ett bra ekologiskt allternativ till den alltför besprutade appelsinjuicen.

I morse kryddade jag den med en liten bit ekologisk ingefära och ett äpple. Gott!

Morotsjuice är bra för imunförsvaret , matsmältningen, torr hud, den innehåller järn, kalium, kalcium, magnesium, natrium och fosfor. Om man är gravid eller ammar är den en utmärkt vitaminkälla. Men även för oss andra kan de ju vara bra med en extra vitamin kick!

2 kommentarer:

 1. Men så dumt att de skriver så..:( Så trist och arg blir man..

  Juicen din ser riktigt god ut och underbart att ha massa eko-morötter att ta tillvara på! :D
  Älskar den orangea morotsfärgen! Så klar och uppiggande!

  /Evelina - Evelinas Ekologiska

  SvaraRadera
 2. Du har alltid så SJUKT inspirerande och söta inlägg :) blir glad härinne

  Ny post ute......skor som het inredning :)

  Ha en härlig vecka söt :)

  LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

  SvaraRadera