måndag 18 november 2013

Julklappstider

 Vare sig man vill eller inte får man väl konstatera att det börjar närma sig jul. I år hör jag nog inte till de som redan har pyntat färdigt i början av november ( vilket jag vanligtvis gör). Detta år har jag bestämt att de får bli en lite enklare stillsammare jul, jag tänker inte stressa. Klappjakten blir enkel i år, vi har bestämt att vi bara ger klappar åt barnen, så slipper man slita håret av sig med att fundera vad man ska ge åt svägerskan.

Beställde av bekanta omålade dalahästar från Sverige, som jag tänkte piffa till själv. Vår häst älskande tre åring kommer säkert att gilla dem. Kanske jag visar resultatet här på bloggen senare.
 En loppisfyndad trumma kommer vår minsting på 10 månader att få. 1,50euro från Loppis
Kommer ni ihåg dessa fula trä blommor från 90-talet? Inte så snygga på köksbordet, men perfekt åt en tre åring som gillar att leka blomsterhandel. 1 euro från loppis.

Detta har jag funderat på att beställa från ekokul åt våra töser. En badanka i naturgummi, en rolig snygg baby leksak, en nalle i eko bomull stoppad med ull, och glassformar i rostfritt..

Sedan blir det väl några hem sydda saker. Nästan klappat och klart, och minimalt med stress.
I år önskar jag mig och min familj en plastfri, grön och snövit jul!

3 kommentarer:

 1. jag gillar så de omålade dalahästarna! ...men det viiste du ju redan Anna. :)

  SvaraRadera
 2. Låter som helt fantastiska presenter! Själv ska jag sy en clown till min son, piffa upp en loppisfyndad leksaksstrykbräda och köpa giftfria kritor då han älskar att rita. Mina småsyskon på 3 och 6 år ska få pussel och böcker då de önskat sig det samt ska 6-åringen få maskeradkläder. Jag funderar på att sy det själv det med.

  SvaraRadera
 3. Skulle vara jättekul att se Dalahästarna :) Oh, vilken fin trumma och vilka bra julklappstips :)

  /Evelina - Evelinas Ekologiska

  SvaraRadera