måndag 11 november 2013

Böcker jag läser just nu

Böcker böcker böcker. Älskar dem. Speciellt de med fina bilder och matt papper.
Boken sticka och virka av restgarn slank ner i bibba påsen, och jag blev blixt förälskad. Började genast sticka en babykofta åt lillfröken av lite restgarn som låg och väntade på att bli använd. 


Några andra böcker jag läser är Lisens Gröna Värld som jag beställde från nätet oläst, och jag blev överlycklig när jag märkte att den var värd det, jätte många bra recept på vad man kan göra med vilda växter och trädgårdsväxter, och så älskar jag formspråket i boken. Hennes förra bok Lisens Örtspa är heller ingen besvikelse, den bjuder också på bra recept på egna spabehandlingar och recept på skrubbar och salvor. Praktiska Läkeörter av Henriette Kress är en toppenbra finlandsvensk örtbok, bra text, dock inte den snyggaste layouten, men ändå en bra bok. Boken Vanliga vilda växter till mat, krydda, hälso- och kroppsvård är en bra fickbok att ha med sig när man är ute och ska plocka örter.

Vackra böcker kan man aldrig läsa sig mätt på :).

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Hej! Jag fick efter lite möda och besvär tag på boken: "Skapa din egen naturkosmetik" av Finn Andersen. Jag köpte den second hand via bokbörsen.se. Har du bekantat dig med boken? Kan rekommenderas. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, Thilda den låter toppen. Den kikar jag gärna i någon gång hos dig :).

   Radera