lördag 12 oktober 2013

Blommor och utdöende bin Snön kommer nästa vecka enligt väderleksrapporten, så jag passade på att ta in sommarens sista hälsning, Luktärterna. Man får passa på att njuta av det sista, det är länge tills man får börja påta i jorden i igen.
Såg ni förresten Skavlan igår kväll, en biforskare vid namn Gro Amdam var gäst. Hon berättade som ni alla säkert hört att 1/3 del av bina dör, och forskare menar att det är flera faktorer som detta beror på.
Detta måste få ett slut för om bina dör ut, blir de ont om mat för vår del. Vi skulle få betydligt mindre frukter och mat att äta. I frukt väg skulle vi bara få behålla bananer och apelsiner, all frukt som kräver pollination skulle i få glömma, så säg ajöss till äpplen, plommon, körsbär o.s.v.

Stor del av varför bina försvinner är på grund av att vi besprutar våra grödor med gift som ska döda insekter, sedan ber vi biet som är en insekt att pollinera dessa grödor. Detta är att begära något omöjligt av bina, de resulterar i att de dör.

Därför vill jag att du, jag, vi allihop tänker oss för vad vi som konsumenter köper. Vill du fortsätta att äta frukt och bär ditt resterande liv? Ja, iså fall välj EKOLOGISKT! Byt i alla fall ut något mot ett ekologiskt allternativ nästa gång du handlar, så kan vi gå fram mot en hållbarare värld ett steg i taget.

1 kommentar:

  1. Vackra bilder!
    Såg också Skavlan..bra att informationen börjar nå ut mer nu..
    Bra skriven text också, byttilleko! <3

    /Evelina - Evelinas Ekologiska

    SvaraRadera