lördag 21 september 2013

Brödröra

Jag och en vän var och åt på Vegana (ett supergott vegetariskt ekologiskt lunch ställe) i Jakobstad. Jag blev så förälskad i en brödröra där att jag blev tvungen att fråga vad som fanns i den. De rabblade upp ingredienserna, då jag kom hem var jag tvungen att testa göra röran så  jag inte skulle glömma bort den.

Vi har börjat äta mindre kött, 2-3 gånger i veckan äter vi kött. Vi strävar till att äta ekologiskt kött, så vi har skippat smörgåsskinkan. Jag har varit på jakt efter bra recept på ekologiska brödröror, för lite trist blir det i längden att äta ost, grönsaker och marmelad på smörgåsen.

Här är min experiment röra som skulle efterlikna veganas, tror jag lyckades ganska bra. Tyckte det blev riktigt gott i allafall.

1 näve cashewnötter
3 msk kokosolja
3 msk turkiskjoghurt
1 avocado
några skivor (ca 4) inlagda ättiksgurka (för att ge lite syra)
någon ört jag kryddade med persilja
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta

Mixa allt, och njuut!

Denna röra är bäst på ett bröd som inte har så mycket smak ( funkar inte på lingonlimp) t.ex. rågbröd eller semlor, lantbröd o.sv. funkar fint. Den passade också utmärkt till rökt fisk. Hoppas ni orkar pröva den ( den är värd det), och att ni gillar den lika mycket som jag :). Smaklig spis!
3 kommentarer:

  1. Låter smaskens! Den ska jag testa, tack för tipset.

    SvaraRadera
  2. Jaaa!! Jag var där o åt i onsdags och blev också förälskad i den o satt o klurade med min kompis vad den kunde va gjord av. Kokosolja o avokavo va vi överens om. Tack för det receptet, ska röra ihop genast, så supergott :))

    SvaraRadera
  3. En vitlök glömde jag skriva att den också ska innehålla :).

    SvaraRadera