söndag 18 oktober 2015

Tillfälliga Detoxer fungerar ejDe är himla mycket tjat om detox i den finlandssvenska bloggvärlden just nu. Om tillfälliga detoxar via 14 dagars kurer. Eller snabba helg detoxar med grönsaks dieter.

Men jag vill hävda att sådana detoxar hjälper inte ett skvatt om du inte byter ut din livsstil.
Dagligen matar vi omedvetet kroppen med gifter. De börjar redan i sängen. Du andas in både plastpartiklar och flamskyddsmedel medan du sover. Sedan går du till badrummet och borstar tänderna (vad innehåller din tandkräm?), kanske du har någon typ av ansiktstvätt, smink och hårprodukter (en av värstingarna är hårfärg), och deodorant. Alla dessa kemikalier som dessa produkter innehåller sugs upp av din hud och hamnar i ditt blodomlopp. Man kan faktiskt analysera blod och vilka kemikalier man bär runt på. Hur du inte sett filmen Underkastelsen, se den! Där får du förklaringen.

Sedan kanske du steker ett ägg i en teflonstekpanna till frukost. Teflonet avger vid upphettning giftiga partiklar och gaser som tas upp av din kropp när du äter maten som lagats i den. Använder du plastredskap så avger de även skadliga partiklar och cancerogena ämnen.

Äter du konventionellt odlad mat får du i dig rester av bekämpningsmedel (yle tog nyligen upp detta, kolla länken), som lagras i våra kroppar och kan orsaka cancer. Det syns i urinen rester av bekämpningsmedel på de som har ätit konventionellt odlad mat. Klart som korvspad att det även kommer i kroppen då.

Köper du nya kläder och använder dem utan att tvätta dem först, smörjer du in din kropp med giftiga färgämnen som kläderna färgats med, eller blekts med. Dessutom är kläderna behandlade med antiskrynkelmedel och mögelmedel så att de ska hålla sig fina under frakten och inte fuktskadas i lagerutrymmen. Ofta är dessa medel så starka att de kan framkalla allergiska reaktioner och allergier. Först efter ca.10 tvättar har största delen av dessa kemikalier försvunnit ut i avloppsvattnet.

Ja jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, men poängen är att tillfälliga detoxar fungerar inte för att rensa ut gifter ur din kropp, om du inte slutar mata dig själv med gifter dagligen. Men genom en ekologisk kost, och att rensa sitt badrumsskåp, städskrubb, och hem på skadliga kemikalier. Får du på sikt ut en del av gifterna i din kropp. Först efter att du sanerat ditt hem och din kropp hjälper det att detoxa och rensa ut gifterna.

Sunda ekologiska levnadsvanor är den bästa detoxen, både för att rensa kroppen och gå ner i vikt ( om de nu är därför man vill detoxa).

8 kommentarer:

 1. Kunde inte ha sagt det bättre själv! You go girl! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, ditt inlägg med naturlig detox ska jag absolut länka till.

   Radera
 2. Ja Anna, jag säger bara: WORD. Så himla sant. Tack för att du skriver detta så sammanfattat och bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och tack själv för att ni kämpat mot kärkraftsprojektet i Pyhäjoki. De har sårat mig så in i själen med denna kamp, att jag inte orkat ta upp det här på bloggen. Men blev så glad av att läsa om er insats där på bloggen din, så jag fick mod, lust och styrka att skriva om det. Ska göra ett inlägg någon dag när jag hinner. Tack!

   Radera
 3. Indeed indeed. :) det är ju bra att börja någonstans förstås, för man orkar ju sällan ta itu med allt det här på en gång. Man kan ju hoppas att det är en tankeställare för åtminstone nån detoxare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de hoppas jag med, att jag åtminstone kunde få upp ögona för någon med denna text. Få någon att fundera. Men de är ett långt projekt att bli giftfri, och man måste ta det i den takt man mentalt orkar med. För det är tungt att spräcka den rosa bubblan och börja ändra sitt levnadssätt.

   Radera
 4. Håller precis med! Folk tror på allt möjligt och låter sig luras allt för lätt av marknadsföring..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är enkelt att följa en ström och tro på de andra säger åt en är bra. Men att börja fundera själv och ifrågasätta de är desstu tyngre.

   Radera