söndag 3 maj 2015

Växthusbygge

 Vi har på gång massor i trädgården just nu. Men största projektet är nog ett växthusbygge. Jag och en vän var och hämtade gammalt växthusglas. 2 timmar tog det för oss att skruva ner 30 fönster. Nu återstår det att tvätta alla, och hämta 30 st till. De går åt himla många fönster.
Min duktiga handyman har byggt stommen av lärkvirke som vi sågat upp vid en såg. Lärkarna planterade min mormor och morfar en gång i tiden (som ej längre lever), och nu får lärkträden skydda våra små plantor. De känns fint på något vis. Vi tänkte lämna lärken obehandlad, lärken är ett av de trädslagen som är hållbarare mot röta. Den kommer att gråna så där silvrigt vackert och smälta bra in i naturen.

Hoppas bara vi hinner få allt klart, för snart ska tomatplantorna förflyttas från vardagsrums fönstret till sitt nya glaspalats.

Vårbruket har dragit igång här på gården, maken har börjat ploga upp åkrarna så nu har startskottet gått för den nya odlingssäsongen. Hoppas på fruktbart odlingsår.

2 kommentarer:

  1. Kommer säkert att bli jättesnyggt! Ett av mina drömprojekt är också att själv bygga ett växthus... någongång ska det bli av... NÅGONGÅNG! :)
    /Kitty

    SvaraRadera
  2. Vad härligt! Kommer att bli ett superfint växthus <3
    /Evelina - Evelinas Ekologiska

    SvaraRadera