söndag 26 april 2015

Bee's Wrap


Yes, vad jag älskar smarta uppfinningar. Som t.ex. detta Bee´s Wrap för bröd som håller brödet mjukt och fräscht lika bra som vanliga plastpåsar. Jag har testat att göra eget bee wax wrap, men tyvärr funkar det inte lika bra som detta. Kanske på grund av att jag bara använde bivax, men detta köpta är gjort av ekobomullstyg, bivax, jojobaolja, och kåda.

Vi bakar eget bröd 1- 2 gånger i veckan så numera med Bee´s wrap kan vi skippa plastpåsarna för bröd helt. Bee´s Wrapet formas efter brödet med hjälp av värmen från händerna. (OBS! Linda inte in ugnsvarmt bröd i Wrapet, utan låt brödet svalna först). Bee´s wrap kan man återanvända, de går att skölja av med kallt vatten, eventuellt diska lätt och sedan låta lufttorka.

Jag köpte mitt från Greenlily som är en superbra finsk webbshop.

10 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk uppfinning!

  SvaraRadera
 2. Jag har också gjort egna, men tycker inte heller att de funkar så bra som jag hade förväntat mig/hoppats. Funderar på att köpa något också för att se om det är bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja absolut värt att testa. Jag blev positivt överraskad av hur fint de förvarar brödet :).

   Radera
 3. Vilken otroligt fascinerande blogg du har! Det är ett nöje att klicka in hit och hitta nya tips på ett mera ekologiskt levnadssätt :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad glad jag blir :). Roligt att höra!

   Radera
 4. Så grymt! Är precis i processen att börja få in rutinen med att baka eget beöd någon gång i veckan så det hade ju varit perfekt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Va kul att du börjat baka själv, de är ju så gott med hembakt bröd. :)

   Radera
 5. Bra tips! Själv bakar jag nästan aldrig, men det skulle funka även för bröd som man köper i bageri.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja absolut, värt att ha med sig i shoppingkassen. Vill man så kan man ju linda in även annat i dem.

   Radera