fredag 10 april 2015

Eu minskar användningen av plastpåsar


Yes! Äntligen händer något. Eu kommer att införa en lag som ska minska på engångs plastpåsarna.
Här kan du läsa mer.

Själv kan man minska på sin egen användning av plastpåsar genom att ta med egna tygpåsar till butiken. Jag har sytt egna av gammalt lakanstyg som fungerar toppen. Dessa tar jag med varje gång jag vet att jag ska storhandla. Glömmer jag dem mot förmodan brukar jag plocka frukterna på vågen sätta prislappen på en av frukterna som jag ger till kassan, de övriga får ligga kvar i vagnen.


Man behöver inte shoppa sig till en grönare värld, genom att köpa eko tygpåsar från ekobutiker, de funkar utmärkt att sy en egen påse av ett gammalt urtvättat tyg eller varför inte använda ett örngott.

En strävan mot no waste lifestyle tror jag på att är framtidens sätt att konsumera.

2 kommentarer:

  1. I nån K-butik i Åbo kunde man köpa billiga tygpåsar också ett tag(säkert fanns de i andra butiker också, men i just den butiken lade jag märke till dem) , minns inte om det kanske var Pirkka som tillverkat dem..? :) Här på Teneriffa har jag inte så mycket alternativ till plastpåsen och har inte möjlighet att sy egna, men brukar alltid spara påsarna så att de återanvänds MINST en gång, bättre än ingenting antar jag..

    SvaraRadera
  2. Men åååh! Precis flyttat till Åland här har de också de dumma frukt-plastpåsarna, det här har jag inte ens tänkt på! Man tror att man nästan inte kan bli mer medveten, sen kommer någon smarting med ett nytt knep. Läste om en så himla fin familj i Kloka hem som inte köpte hushållspapper/servetter utan hade tygtrasor. Så nu när vi skapade vårt nya hushåll köpte vi gamla örngott och linnehanddukar. Och så idag googlade jag efter fler självförsörjningsbloggar och trillade in här! ;) Så tusen tack för dubbla aha-upplevelser..!

    SvaraRadera