onsdag 8 oktober 2014

Skörda morötter


Denna vecka har vi börjat ta upp våra ekologiska morötter. 
Tänkte visa hur de ser ut när vi tar upp morötterna.

Morötterna matas upp med blasten på ett rullband, sedan skärs blasten av med en kniv, morötterna trillar ner på ett rullband där de sorteras, därefter trillar de ner i en stor trälåda.
Min man kör traktorn, en person står bak på traktorn och sorterar.
 
Sedan är vi tre personer som går efteråt och plockar upp morötter som inte kommit upp med upptagaren. Allt för att förhindra matsvinnet.
 Våra supergoda ekologiska morötter. Från vår jord till ert bord!


4 kommentarer:

 1. Ja det var en trevlig läsning, nu vet jag hur det såg ut då mina morötter lämnade jorden!

  SvaraRadera
 2. Ser supergoda ut.Jag var med och tog upp + sorterade potatis när jag var mycket ung och det glömmer jag aldrig fy vad tråkigt det var. Som tur var hade vi mormor med och hon sjöng och och peppade oss. Jag ville ju bara hem till kompisarna och dagarna var oändliga. Men nu ser man ju fördelarna med egenodlat när man blir vuxen. ( Fast en liten rysning fick jag).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske inte så kul när man är barn. Våra barn är också med så länge de orkar, sedan får vi hitta på något annat med dem. Men jag tycker det är viktigt att de får vara med och se hur det är. De blir slitsamma dagar, men som tur är det bara en kort period. Jag tycker det är ganska behagligt med kroppsarbete bara man har vädergudarna på sin sida.

   Radera