onsdag 15 oktober 2014

Barnens favorit leksakerTänkte visa några av mina barns "giftfria" favorit barnleksaker.

Ni som har hängt med här på bloggen vet säkert att jag har plastbantat här hemma. Detta har gällt även leksaker och mjukisdjur gjorda av syntet fibrer. Jag har varit hård i min gallring och tagit bort ca. 20 mjukisdjur.

Är jag inte en grym moder? :) Hellre några få bra kvalitativa saker än 100 dåliga leksaker som är både skadliga för hälsa och miljö, om du frågar mig hur jag kan vara så hård.

I våras köpte vi Nalle och Ninis när vi var på resa i Danmark. De är mjukdjur gjorda i ekologiskt bomull fyllda med ull, av tillverkaren Kallisto.
Jag var länge på surfjakt på alla internet ekoshoppar tills jag fastnade för dessa. När jag såg att de hade dem i en butik i Danmark var jag bara tvungen att slå till.

Som tur var, var det dags för vår då 3åriga dotter att byta bort snuttefilten till ett mjukisdjur. Ett åringen hade ännu inte något favorit som vi behövde byta bort.

Som den sluga moder jag är så fick Nalle och Kaninen dessutom varsin sång som vi sjunger när vi letar efter dem innan läggdags. Allt för att mina älsklingar ska fatta tycke för sina nya "lite bättre" kram kompisar :). 

Kaninen har:
( Hittade tyvärr ingen musik länk till denna låt).

Nalle har :
En sång från Mamma Mu

Nalle, nalle, åh min nalle. Var är nalle nu?
Nalle nu.
Nalle nu.
Jag vill ha min nalle nu. ://

( Hittade ingen länk till denna låt heller).


 Dockan är en Waldorfdocka som min mamma gjorde på 80-talet till mig. Den har växtfärgat hår och fylld med ull. Känns ju extra sentimentalt att mina barn nu också leker med den.
Dockan Doris sydde jag i somras åt vår 1 åring. Hon är gjord av återvunet tyg, fylld med ull. Håret broderade jag med Efterstygn av ofärgat ullgarn. Dockan Doris är dessutom så smal att hon ryms i mina gamla Barbie dockkläder. Då slapp jag att sy en uppsättning av kläder åt henne. Annars hade jag nog föredragit att hon skulle haft lite mer mjuka kurvor :).

4 kommentarer:

 1. Åh, så fina! :)
  /Evelina - Evelinas Ekologiska

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Försökte publicera en kommentar igår men tror jag misslyckades. Det jag ville säga var att jag precis hittat din superfina blogg och jag älskar den! Läser igenom gamla inlägg, lätt hysteriskt ;) Tack för det och tack för all inspiration!

  /Emelie från Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj va kul om du gillar bloggen :). Välkommen!

   Radera