lördag 20 september 2014

Vegoburgare med panerad fårticka

Fårtickan är en av våra trevliga matsvampar i skogen.
Det är en enkel svamp att känna igen. Det finns inga giftsvampar som man kan förväxla den med heller. Här kan du läsa mer.

När fårtickan tillreds blir den gul i köttet. Köttet behåller sin spänst vid tillredning, till skillnad från andra matsvampar.Den är därför ett utmärkt substitut till kött. Den passar bra att panera eller finhacka till vegetarisk färs.


Vegoburgare med panerad fårticka

Biff på fårticka
Om du har en stor fårticka skär hatten i lämpliga biffar. Små svampar skär man bara bort foten av.
Foten sparar men och gör vegetarisk färs av.
Panera biffarna först i uppvispat ägg och därefter i ströbröd.
Salta och peppra.
Stek i gjutgärnspanna först på högre temperatur, sänk sedan till medelvärme. Efter några minuter vänder du och steker andra sidan i några minuter till. Ströbrödet ska bli gyllene och svampen gulaktig och saftig.


Använd som biff till måltid, eller gör en vegoburgare.

Jag gjorde min vegoburgare av hembakt rågbröd, kokt egen odlad rödbeta, egen sallad, husets picklade gurkor, och zucchini tsatsiki.

Testa! Det blir godare än de flesta kötthamburgare om du frågar mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar