fredag 6 juni 2014

Maskrossorbet och hemmagjord glassstrut

Jag lovade tidigare ge er receptet på maskrossorbet som jag lagade tidigare i sommar.

4 st  ekologiska äggvitor
1- 1 1/2 dl maskrossirap ( recept hittar du här)

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Häll i maskrossirap lite i taget medan du vispar.
Lägg allt i en skål i frysen. Rör runt några gånger under infrysningen. Klart efter 4 timmar.

Glasstrutar


1 ekologiskt ägg
1/2 dl ekologiskt strösocker
1 dl ekologiskt vetemjöl
 1msk ekologisk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och olja. Bre ut smeten tunt tunt i en ca 10 cm stor cirkel på bakplåts papper. OBS! endast 2 cirklar per bakplåtspapper (mer hinner man inte snurra till strutar innan de stelnar).  Grädda i 4 min tills cirklarna börjar bli lite lite ljusbruna. Ta ut plåten. Forma fort till strutar medan de ännu är varma (så fort du kan röra i dem, de stelnar snabbt). När de svalnat är de redo att användas.

Gör gärna en dubbel sats, och gör dem en regnig dag så att man har när behovet för svalkande glass kommer. Att börja göra strutar är kanske inte det första man börjar fundera på att göra när det är 28 grader varmt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar