torsdag 5 juni 2014

Denna ljuva sommar tid

Är inte sommaren som ljuvligast just nu? Här har vi i alla fall värmebölja och alla mina favorit blommor blommar. Hundkex, liljekonvalj, syren och maskros. 

Första doppet i sjön tog vi i dag. Lagom varmt var det även i vattnet.

 Jag och äldsta dottern fikade på eftermiddagen medan lillan sov i vagnen. En av de mysigaste stunderna på dagen. Eftermiddags fikat är en av de få lugna stunderna i ett annars så kaosliv med småbarn.

Vi äter typ alla middagar ute på farstu trappan just nu. Väldigt lätt städat blir det också eftersom man sopar smulorna mellan bräderna, och en stund senare har man 13 hönor och 2/ av 3 tuppar som är hastigt där under terrassen för att få sig en mumsbit.

Tidigare hade vi bara ett litet prydnads bord på terrassen, men jag ville ha ett ordentligt matbord där vi alla skulle rymmas. Eftersom jag är emot nyinköp, letade jag i vårt uthus för att hitta något som kunde passa. Bordet och alla stolar fanns i huset när vi köpte det ( förutom babystolen den är ett loppis fynd). Jag gillar den rustika ihop plockade stilen av; man tager vad man haver. I stället för nya utemöbler som skövlat några stackars regnskogsträd. Dessutom tröttnar man på den "nya stilen" efter något år när de blivit oträndiga.
Alternativet skulle för mig ha varit att snickra ihop något eget. Men eftersom vi har ett gammalt hus, passar det bra med gamla möbler. Gammalt ska gammalt ha.

Idag blev det de sötaste av sommar smaker till fikat; Vaniljglass och maskrossirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar