fredag 16 maj 2014

Nässelsoppa med avokado och citron

Nässlor denna fantastiska växt som jag skrivit om förut, men som är värd att lyfta fram flera gånger.
Gjorde en variation på klassisk nässelsoppa här om dagen.

Nässelsoppa med avokado och citron

2 liter vatten
5 potatisar*
2 dl färska, sköljda nässlor 
(unga skott eller toppen av stora växter)
2 avokadon*
en ekologisk buljongtärning
2 dl grädde*
saften av 1 citron*
salt och peppar*

* välj gärna ekologiska ingredienser

Skala och tärna potatisen. Koka upp den i vatten i ca.10 min tillsammans med buljongen. Då potatisen mjuknat gröper du ut avokadon och lägger i den i potatisvattnet. Häll i grädden och sönder klippta nässelblad (jag använder en örtsax som ger fina strimlor). Låt sjuda en stund. Tillsätt citron saften. Mixa soppan slät. Salta och peppra. Ringla över lite god olivolja och låt det väl smakas.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar