torsdag 27 februari 2014

Drivkupa, pelargonthé och loppisfynd

Passade på att ta lite sticklingar idag av min Doktors pelargon ( en doft pelargon), och mitt ödesträd som vill klättra iväg. Sticklingarna satte jag i vatten för att få nya plantor.
 Vår katt bullen ville så klart va med, han svansar runt en dagarna i ända.

Vitlöken i köksskåpet har börjat växa ut så jag passade på att sätta ner den i jorden, så nu kan man småningom börja skörda vitlöksblast.

Gjorde en drivkupa av en glasflaska till mina odlingar. Här hittar du en beskrivning som jag följde. Funkar smidigt bara man använder bomullsgarn och en lättantändlig vätska. Tänkte göra några självbevattnings krukor också till tomatplantorna.

Slutligen tänkte jag visa mitt senaste loppisfynd, en gammal brödlåda som jag tänkte använda som bricka
för vårens och sommarens utefika på den blivande verandan. Vanliga brickor brukar bli för små när man ska kånka ut halva porslinsskåpet, så en brödlåda blir perfekt för ändamålet. 

Visst längtar jag efter vår och sommar men jag kan inte hjälpa att tycka att de är en märkligt varm vinter. De oroar mig otroligt. Hoppas de inte håller på att bli så här varje år, men de återstår att se.

Doktorspelargonen går att dricka thé på. Koka upp vatten och låt dra i 5 minuter, smakar ungefär som kryddig mynta. Den går även att ha i  en sockerkaka. Gillar nyttoväxter, och så doftar den fantastiskt.

2 kommentarer:

  1. Anna lär mej odla, ja googlar o googlar o antingen måste man studera i tio år o köpa hundra äckliga plastsaker innan man kan börja på, eller så får man odla enbart cannabis. Det måste ju finnas alternativ??

    SvaraRadera
  2. Jag får säga som du; Kul att hitta en ny trevlig blogg att läsa

    /Malin (Oh my green darling)

    SvaraRadera