onsdag 8 januari 2014

Extremt väder

 De är 8 januari 2014, och inte en snöklick någonstans. Vi bor i Finska mellersta Österbotten och så här års brukar vi ha meter höga snödrivor. Men gräset är grönaste grönt, man skulle kunna tro att det är november eller mars men inte Januari. Global uppvärmning eller bara extremväder?

Vår granne talade om att hon minns ännu en nyårsafton på 1940 talet när gräset var så här grönt. Men jag undrar om detta är något som händer så där vart 70:de år eller om vi kan börja ana effekter av växthuseffekten? Ja framtiden får visa, hur vårt klimat kommer att ändra.
Vi saknar iallafall snön och kylan som biter i kinden. Men hönorna våra älskar detta, de går på grönbete och stormtrivs. De har fått vårkänslor och börjat värpa 4 ägg per dag igen ( hela november/ december har vi bara fått 1 ägg/dag). Enligt väderprognoserna kommer snön nu till helgen. De ska vi verkligen hoppas för inte kan vi ju hoppa över vintern.

1 kommentar:

  1. Ja det är ju härligt att några gillar denna milda vinter. Vi har med höns och har fått ägg varje dag, brukar annars bli ett uppehåll på några månader.
    Ha det bra
    //bara anna
    Annacecar.blogspot.se

    SvaraRadera