tisdag 22 oktober 2013

Hus och höst

 I somras målade vi vårt hus silvergrått, med Hangö slamfärg. Vi ville inte ha det traditonellt röda med vita knutar. Här är resultatet efter 2 varv, ett tredje varv tar vi nästa år.
 Vi är nöjda med resultatet, och tycker att vi uppnått att förvandla huset mer mot herrgårdshållet än bondstuga vilket var vårt mål.
 För några dagar sedan var det härlig höst, med löv på träden.
Nu har löven fallit och den första snön tog med sig kylan. Nu får man väl säga ett lite sorligt farväl till den underbara höst vi haft, och så får vi säga ett mysigt välkommet till vilsamma vintern.

12 kommentarer:

 1. Men åh, vad glad jag är att du skrev hos mig så att jag kunde hitta hit. Hinner inte läsa andra bloggar så ofta men det här var absolut en blogg i min smak, jag lägger in dig i min länklista. Och vilken fantastiskt hus ni bor i. Ljuvligt! :)

  Ha en fantastisk dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul om du gillar bloggen, hoppas jag kan bjuda på mera läsvärt i fortsättningen :).

   Radera
 2. Fantastiskt fint hus och vackert fångade höstbilder!
  Jag myser alltid då jag får läsa dina blogginlägg! Tack för det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul att höra Soffa. Blogglusten har kommit tillbaka så jag passar på att smida medan järnet är varmt. Hoppas jag kan bjuda på mera mys framöver :).

   Radera
 3. Vackert och ståtligt, verkligen ett hem att trivas i!

  SvaraRadera
 4. Men åh så fint hus ni har! :) Kul att gå ifrån det typiska röd.vita!
  Härlig höstbild med fallande löv. Här har ingen snö kommit ännu, regnar för fullt här utanför just nu.

  /Evelina - Evelinas Ekologiska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha, vi trivs fin fint :). Ja vi bor i mellersta Österbotten så här brukar vintern komma rätt så fort, jag o barnen längtar redan efter fina vinterdagar, med pulkaåkning och snölekar.

   Radera
 5. Jamen, det är ju en herrgård. Tror ni att slamfärgen kommer att sitta. Själv har vi målat vårt hus 2 gånger på 10 år. Känns inte alls ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är väl så när man väljer slamfärg, men för oss kändes det som ett bättre miljövänligare alternativ, än en syntetisk färg. Denna färg innehåller bl.a. rågmjöl, linolja, slam och piggment, det känns helt klart bättre att måla med det än med kemiskt framtagna fasadfärger.

   Radera
 6. Snyggt Anna, gillar att ni valt ngt annat än det traditionella rött-vitt :)
  Ha det bra, Malin

  SvaraRadera