söndag 29 september 2013

Vegetariska veckan: Morotsplättspizza


Tänkte ge lite inspiration denna vecka på vegetarisk mat, de är så lätt hänt att man fastnar i köttfärssåsträsket. Jag anser ju att man inte behöver äta kött 3 gånger om dagen, det räcker kanske med en gång per dag eller 3 gånger i veckan? Jag blev själv inspirerad igen av att göra mat när vi började äta mera vegetariskt. De blev en utmaning som blev kul.

Här om dagen gjorde jag morotsplättar, alltså vanligt plätt-/pankaksrecept men med 2 rivna ekologiska morötter i. Använder själv aldrig något recept till plättar, jag kör bara på högt. Men ca. 3 ekologiska ägg, 6 dl ekologisk mjölk, två rivna ekologiska morötter och ekologisk mjöl tills man får en yoghurt liknande konsistens.
Till morotsplättarna kan man äta en sallad och en färskost kräm med örter och vitlök i, eller sallad och äggröra (ägg ,mjölk och salt som man steker till en röra).

Och om det lämnar några plättar gör man pizza på dem följande dag.

Botten: Morotsplättar

Pizzasås: Tomatpure eller ekologisk ketchup

Fyllning:  T.ex. ekologisk skivad lök, osthyvelskivad ekologisk zucchini, getost eller ekologisk fetaost, smakrik riven ost t.ex. greveost.

Gratinera i ca.200 grader tills pizzan börjar få färg.

Garnera med ekologisk oregano och t.ex torkad ringblomma, ät med en god sallad till.

Smaklig spis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar