söndag 15 september 2013

Te av Stensöta och förändring

På sistone har jag märkt en förändring inom mig själv. Vet inte om det beror på personlig mognad eller ändring av intresse. Men jag vill komma bort från materialismen, det känns inte längre så viktigt för mig med tingen, sakerna, prylarna vi omger oss med.
Det viktigaste är ju att man själsligen finner ro och att man har god hälsa. Att jaga det perfekta livet med den snyggaste bilen, den senaste telefonen, de senaste modenyheterna, och inreda med den trendigaste prydnaden är kanske inte den rätta vägen att gå då det gäller en mer ekologisk hållbar värld, där vi mår bra både kroppsligt och själsligt.

Bloggen kommer i fortsättningen att byta inriktning, från att ha varit en inredningsblogg till att fokusera mera på en ekologiskt hållbar livsstil. Troligen kommer jag ännu att dela med mig av något pyssel/ diy inlägg i fortsättningen, men mer fokus på ekologi kommer det att bli.

Jag älskar Pukkas eko lakritste, de är nästan beroende framkallande.Tycker vi borde bli bättre på att utnyttja örter vi har runtomkring oss och ta tillvara dem i stället för att importera tee från andra sidan jordklotet.

Jag kom på att vi som barn suttade på stensöta roten som smakade lakrits, så jag började läsa på om det går att koka te av denna växt. De går det tydligen. Här hittar du hur den ser ut, samt andra användningsområden och föreskrifter.

Jag kokade ca.10 cm torkad stensötarot i 1 liter vatten i 10 minuter. De kanske kunde fungera om man låter roten dra i hett vatten men jag tyckte att jag fick ut mer smak genom att koka den. Kanske man skulle testa på stensöta likör härnäst.


3 kommentarer:

  1. Oj jag glömde ju berätta att de var utsökt gott. Blir nog att plundra skogen på stensöta.

    SvaraRadera
  2. Spännande! ser så fram emot att följa bloggen även med den nya inriktningen. Tänker låta mig inspireras! Kram!

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att höra att det funkade

    SvaraRadera