söndag 3 juni 2012

Sparris

Sparrisen i vårt land växer så de kankar, vi skördar varannan dag. Efter två års odling är det i år vi har för första gången fått skörda, snacka om slow food :). Men lyckan är total, lika så smaken, egen odlad sparris smakar så mycket godare än de man köper i butiken, den är mer träig medan den egna pin färska sparrisen är mer ärtig, den e så god att man t.o.m kan äta den rå. Den är gudomlig kokt tillsammans med en hollandaisesås gjord på egna ägg. Ja de här med själv försörjning är min melodi, det är en sådan njutning att äta sin egen odlade mat.

3 kommentarer:

  1. Jag håller med, härligt att kunna gå ut i köksträdgården och plocka in sallad eller annat gott för dagens behov! Speciellt salladen tycker jag om att ha i landet, för den man köper på vår lokala butik blir ju dålig efter några timmar känns det som... I år får vi premiärskörda rabarber, den planterade jag också för två år sedan. Den som väntar på något gott... :)

    SvaraRadera
  2. Åååhh, jag köpte för några år sedan flera sparrisplantor, men de tog sig aldrig. I år dök plötsligt en väldigt fin sparrisstängsel upp, men den norpade en kalkon ... Så sparris är definitivt något jag får sätta upp på mitt misslyckande-konto

    SvaraRadera
  3. Prövade ni med att kalka, och tillsätta sand i jorden, då trivs de riktigt fint. Våra plantor har varit otroligt lättskötta, enda jag har gjort är att nu som då ränsa bort ogräs. Men de kan ju förståss bero på vilken sort man använder, vi tog våra av en vän som är sparrisodlare.

    SvaraRadera