tisdag 8 mars 2011

Golv före och efter

Har haft nästan en veckas bloggpaus, men nu är bloggen i rullning igen. Märkte att jag blivit medlem i Inspirations fabriken, där tisdagstemat denna vecka är golv. Tänkte bjuda på före och efter bilderna av våra golv.

Sovrumsgolvet innan vi blev tvugna att riva upp det. Vackert slitet eller hur ? P.g.a golvvärmen kan vi inte sätta in de gamla tjocka golvplankorna på nedre våningen (resultatet skulle bli ett iskallt hus), däremot hade vi tänkt sätta in de gamla golvet på vinden, för vi kan ju inte låta bli att ta till vara på ett så här charmigt golv.

Så här såg det ut på vinden från början, vet inte hur många kubik sand, sågspån och mossa vi slängde ut genom fönstret. Dammigt var det i alla fall.
Här är köket. Vi rev bort allt gammalt tills vi kom fram till jordbädden. Vi satte in nya golvvasor och vindskyddsskivor, isolerade med ekovilla (som är söndermalet tidningspapper), ovanpå stiftade vi fast papper.
Sedan satte vi in golvvärmen. Slutligen ville vi ha kvar kännslan av ett gammalt trägolv, så vi satte in furugolv i alla rum (för utom badrum och tekniskarummet) på nedrevåningen.
För att ytterligare förstärka känslan av ett gammalt trägolv målade vi golvet med linoljefärg. En lång och jobbig process men vi är nöjda med resultatet.

2 kommentarer:

  1. Det ser superfint ut!

    Hälsn, Maria

    SvaraRadera
  2. Vilket jobb ni lagt ner!! Men fint blev det.

    SvaraRadera