torsdag 26 november 2015

Fredag 27.11 Köp inget dagen


I morgon fredag är det nationella KÖP INGET DAGEN.

Detta är en viktig dag att uppmärksamma p.g.a vår konsumtionshets som vi annars har.
Denna dag är till för att man ska reflektera över sina inköp, och att bevisa att man kan klara sig med att köpa mindre. Samt visa statistiken ett långfinger.

Jag tycker denna pyramid är något att lägga på minnet. Att köpa något nytt ska vara den minsta delen i ens liv. Men idag ser pyramiden pyramiden omvänd ut för väldigt stor del av befolkningen i i-länderna.

Låt oss vända pyramiden rätt väg, och fylla våra liv med annat än konsumtion.
På samma gång ger vi oss själva en renare värld.

Så KÖP INGET I MORGON!

Peace and Love!

2 kommentarer:

  1. Väldigt bra pyramid! Jag sliter verkligen ut de flesta kläder jag köper och just imorgon lär jag nog inte köpa något förutom mat och liknande förstås. Däremot kanske jag sitter och pysslar ihop lite julpynt med material som jag har hemma från förut, känns som en prima syssla under "köp-inget-dagen" :)

    SvaraRadera
  2. Jag förstår hur du tänker och stödjer tanken, men för oss med dålig ekonomi så är kanske reashopping enda chansen att få råd till julklappar utan att få kompromissa med mathållningen eller mediciner. Och om man kan hitta saker man behöver till lägre pris så tycker jag inte att det är något fel med det, så länge det är något som behövs och inte bara shopping "för att...".

    SvaraRadera