torsdag 27 november 2014

DIY Swants from sweater to pants I går kväll var dessa byxor ännu en tröja, men vid midnatt förvandlades dem till ett par byxor.
Jag har länge velat ha ett par ylle byxor men de jag har spanat in har kostat kring 70 euro. Min magra plånbok har inte råd med dem. Men däremot hade jag råd med en tröja från loppis för 3,50 euro.

Angående mitt inlägg om vår galna klädkonsumtion, tycker jag att remake kläder är en behövlig fräsch fläkt mot överkonsumtionen.

Vi har ett gammalt dragit hus så yllesockor och byxor är att föredra. Jag är verkligen supernöjd med dessa.

Vill du göra liknande kan du kolla in West knits tutorial här. De har galet roliga bilder på sina swants.

När du läser den beskrivningen som är lite diffus, kan jag tillägga att du ska först sicksacka där du ska klippa för att undvika att maskorna repar sig. Därefter klipper du och syr ihop axel delen mot andra axel delen. Därefter syr man framstycket ihop med bakstycket ca 7 cm. Då bildas det två lager i grenen. Det lämnar 2 styken hål på framsidan och lika motsvarande på baksidan, dem syr man fast med garn och stoppnål. Midjan kan man minska genom att sicksacka längs kanterna så att swantsen blir smalare i midjan, klipp bort överflödigt tyg. Redo att bäras!

De här var ju jätte kul, blir så taggad att göra flera.
Jag tänker då inte frysa i vinter.

7 kommentarer:

 1. Helt underbara! Sånadär skulle jag oxå behöva fixa till för att hålla mig varm och glad i ruggiga november :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst, de ska du göra. Perfekta mysbyxor för gamla dragiga hus :).

   Radera
 2. haha. Såklart Anna!- Lika tänker lika. Bloggade samtidigt om samma sak. :) Får ta swantsträffis :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Vilken bra idé!!! Men nu är jag fast. Vill du hjälpa en förvirrad sömmerska:-) 1) jag klippte 2) jag sydde ihop axeldelarna ca 10 cm i mitten, 3) jag sydde hop bak o fram i mitten 7cm 4) Men sen... blev allt bara korvigt o svårt att vika, hur gjorde du? Tacksam för hjälp om du har tid:-)

  SvaraRadera