fredag 4 april 2014

Biten av odlingsflugan

Man vet att man blivit biten av odlingsflugan när man hoppar av glädje åt en frö leverans på posten.
Beställde fröer från Runåbergsfröer. De har ekologiska sorter så man kan spara fröna av plantorna och få samma produkt nästa år. Detta för man inte med de såkallade F1 hybriderna (de du köper i vanliga butiker) som ger en annan avkomma än den man ursprungligen odlat.

Därför tycker jag man ska satsa på ekologiska fröer, de lönar sig i längden både för miljön och plånboken.


För några dagar sedan sådde jag aubergine, de är egentligen för sent att så den. Men de är en tidig smal sort som jag tänkt ha i växthus, så jag hoppas att den hinner mogna.

Eftersom jag är nykär trädgårdsentusiast, har jag mottot att testar jag inte så lär jag mig heller aldrig.  De värsta som kan hända är att man misslyckas och lär sig något.

För att lära mig ännu mer (och för att jag tycker de är så himla spännande med odling) lusläser jag allt vad som finns på biblioteken. Jag skojar inte när jag säger att jag denna vecka lånade hem 40 böcker och tidningar enbart om trädgård. De är ju så bra med trädgårds litteratur de blir inte omodernt så fort, till skillnad från mode och inredning. Go slow fashion gardening! Odla är både hållbart, ekologiskt, ekonomiskt och så himla roligt.

3 kommentarer:

  1. Känner igen mig precis! Har ju första sommaren i huset framför mig, och trädgårdsplanerna är stora! Som tur är har jag en man och en mamma som är kunniga på detta så känner mig trygg i deras kunskaper, samtidigt som jag såklart också vill lära mig och utvecklas. Ska bli kul att se resultatet på dina odlingar senare i år :)

    SvaraRadera
  2. Odlat grönsaker har jag gjort i 6 år men de här med trädgård och blommor är jag inte lika kunnig på. Men himla intressant är det. De är ju så bra med kunniga personer runtom sig som man kan få tips och idéer från.

    SvaraRadera
  3. Tycker det med är härligt. Tre år har jag hållt på och det blir bara roligare hela tiden.

    SvaraRadera