onsdag 30 oktober 2013

Nej till plast!


Jag har hållit på att rensa vårt hem från plast sedan i våras. Lite i taget byts ut och ersätts med andra alternativ. Plastleksaker åker ut och in kommer tyg och träleksaker. Plast byttor, kärl och plastredskap åker ut, in kommer ersättare i säkra material så som glas, porslin, trä och rostfritt. Målet är att till och med få bort plastburkarna som frysvarorna är i.

Ville visa loppisfynden från senaste loppisrundan. Glasburkar att förvara mat i och en drinkshaker som ska förvandlas till tandborstmugg (eftersom dottern krossat flera porslins muggar i toalettgolvet.)

Plasten vi byter ut ska gå till återviningen.
Varför? Ja du ser väl själv...


Läs Naturskyddsföreningens artikel 10 sätt att slåss mot plasterna i havet. För så här kan vi ju inte hålla på.

4 kommentarer:

 1. Mmm den där bilden talar verkligen om varför.
  Det är verkligen en skön känsla att få bort plasten!
  Oftast finns rätt mycket bra förvaring på loppisar. Bra fynd du hittat!

  /Evelina - Evelinas Ekologiska

  SvaraRadera
 2. Jag skulle verkligen vilja försöka att leva utan plast, jag tänker på det mycket och en dag kanske jag går in för det helt, men är inte riktigt där än.
  Tack för kommentar hos mig, jag har köpt fröna på Lindbloms frö, en ekofirma som värnar om ekologiskt utsäde. Vi är också jättenöjda med många andra frön från dem, t ex sockermajs. Skönt att veta att det inte är GMO-majs.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Smarta fynd! Skriv gärna mer om bra alternativ att frysa in i, funderar på vad som egentligen ska ersätta brödpåsar och större plastlådor där.

  Fin och bra blogg du har förresten :)

  SvaraRadera
 4. Vad bra att du byter ut plasten hemma! Det är riktigt vidrigt då det också förgiftar oss, genom att ftalater och BPA frigörs. I frysen har vi rostfria lådor i stål, och de flesta har vi hittat på loppisar men friluftsbutiker har sådana också. För sylt har vi glasburkar, vi fyller bara de inte lika mycket upp som man skulle göra om det skulle stå framme. Just för brödpåsar funderar vi på att sy sådana av gamla kökshanddukar, Vi får se hur det fungerar i frysen.

  SvaraRadera