lördag 15 juni 2013

Rabarbertiramisu

Gjorde här om dagen Rabarbertiramisu, blev super smarrigt, så jag delar gärna ut receptet som jag hittade ur boken Emäntänä Olga (vilket är en bra vegetarisk kokbok om självförsörning).

2 stycken rabarberstjälkar i bitar
1dl vatten
2 eko ägg
1,5 dl socker
1 paket mascarponeost 250g (välj gärna ekologisk)
1 paket kvarg 250g
3 tsk vaniljsoker
1 msk Cointreau
12 st savoiardi kex eller sockerskorpor
1dl eko kaffe
kanel

Koka en kompott på 1dl vatten och rabarberna i ca 10 min. Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skild bunke. Vispa gulorna med sockret och vaniljsockret, blanda i mascarponeosten och kvargen och Cointreau. Sila av kompotten, låt den svalna något och tillsätt den där efter i  ostkvargröran. Lägg hälften av kexen i en form, häll över hälften av kaffet. Bre över hälften av rabarberoströran. Lägg på resterande kex, kaffe och rabarberoströra. Strö till sist malenkanel överst. Tiramisun kan med fördel stå och dra sig i någon timme i kylskåpet.( Men vi smakade av den på direkten, det som lämnade åt vi upp på kvällen, slurp). Låt det väl smakas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar