Gjorde här om dagen Rabarbertiramisu, blev super smarrigt, så jag delar gärna ut receptet som jag hittade ur boken Emäntänä Olga (vilket är en bra vegetarisk kokbok om självförsörning).
2 stycken rabarberstjälkar i bitar
1dl vatten
2 eko ägg
1,5 dl socker
1 paket mascarponeost 250g (välj gärna ekologisk)
1 paket kvarg 250g
3 tsk vaniljsoker
1 msk Cointreau
12 st savoiardi kex eller sockerskorpor
1dl eko kaffe
kanel
Koka en kompott på 1dl vatten och rabarberna i ca 10 min. Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skild bunke. Vispa gulorna med sockret och vaniljsockret, blanda i mascarponeosten och kvargen och Cointreau. Sila av kompotten, låt den svalna något och tillsätt den där efter i ostkvargröran. Lägg hälften av kexen i en form, häll över hälften av kaffet. Bre över hälften av rabarberoströran. Lägg på resterande kex, kaffe och rabarberoströra. Strö till sist malenkanel överst. Tiramisun kan med fördel stå och dra sig i någon timme i kylskåpet.( Men vi smakade av den på direkten, det som lämnade åt vi upp på kvällen, slurp). Låt det väl smakas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar