En sak som är busenkelt att göra och som man verkligen sparar pengar på är att göra egen müsli.
Man kan enkelt ta och blanda ihop det man har i skafferiet.
Igår gjorde jag en müsli på ekologiska havregryn, torkade söndersmulade nässlor, torkade lingon (har klämt sönder dem och torkat dem i ugnen), nypon pulver, mandlar, ekologiska chia frön, ekologiska kakaonibs, ekologiska russin, ekologiska solrosfrön,ekologiska linfrön, ekologisk kokosolja, och honung.
Havregrynen, kokosoljan solrosfröna, linfröna och mandlarna rostade jag i ugnen på 175 grader 20 min, med lite omrörning under tiden. Sedan tog jag ut plåten och rörde ner övriga ingredienser.
Nyttigare müsli är svårt att hitta i butiken. Dessutom får både maken och barnen i sig både järn, kalsium och c-vitamin av nässlorna, c-vitamin av nyponpulver, och A, B1,B2, B3 vitamin samt kalsium, magnesium, järn och zink av chia, omega 3 av linfrön, utan att de vet om det.
Nyttigare müsli går inte att köpa i de vanliga matbutikerna.
Kan tipsa om hampafrön, jättenyttigt och passar fint i musli :-)
SvaraRaderaTack för trevlig blogg också, har precis börjat läsa den :-)