Ville dela med mig av en supersmarrig vegetarisk (laktovegetarisk) pizza.
Med grönkål, persilja, lök, blåmögelost
och ägg. Äggen, persiljan och grönkålen kommer från egen gård.
Botten:
1 paket jäst 50g
4 dl ljummet vatten
2 msk olja*
1 tsk salt
3 dl majsmjöl*
7 dl Speltmjöl * (Dinkelmjöl)
Knåda ihop degen. Låt jäsa under bakduk ca. 30 min.
Koka under tiden ihop tomatsås.
1 burk/ tetraburk tomatkross*
1 stor lök*
2 vitlöksklyftor*
Kryddor:
salt
svartpeppar*
paprikapulver*
oregano*
basilika*
1 msk indiansocker ( eller annan sötning)*
Koka ihop, mixa sedan allt.
Därefter kavlar du ut pizzadegen, lägger på tomatsåsen.
Lägg på fyllningen i detta fall, skivad lök*, grönkål*, persilja*, blå mögel ost ( jag använde aura ost). Därefter strör du över riven ost.
Slutligen kläcker du över ett eller två ägg* ( beroende på hur stor pizza du har)
Grädda i 225 grader ca 20-25 minuter.
(* betyder ekologisk)
Avnjuts med en god sallad till.
Låt det väl smakas!
Tack, perfekt. Jag ska laga en fiskrätt i vilken det ingår grönkål i dag och nästa vecka står det pizza på menyn - nu kan jag använda upp det som inte går åt av kålen i dag. Pizzan ser jätte god ut!
SvaraRaderaHemmagjorda pizzor är oslagbara - tack för inspiration!
SvaraRadera